Insulele secrete ale Floridei

miami

În afara imaginii stereotipe a Statului Razei de Soare, cu palmieri pe plajele înmiresmate, hoteluri strălucitoare, parcuri tematice cu tehnologii de ultimă oră, magazine cu marfă creată de designeri, viață de noapte strălucitoare, există şi o altă Florida.

Este sălbăticie originară în care americanii nativi conduceau canoe făcute dintr-un copac scobit. Unde conchistadorii spanioli şi-au construit fortărețele. O Florida ce-i poate surprinde pe mulți cu minunile naturale şi culturale, cu sălbăticia rămasă neschimbată de-a lungul secolelor, un şirag de insule ce par asemeni Caraibelor dar care sunt unice prin abordarea stilului de distracție specific Floridei.

Insule care vă oferă o evadare.

Alăturați-vă nouă în aceste descoperiri şi explorări a țărmurilor originare ale Floridei şi a insulelor unice, istorice, pline de aventuri, încântătoare şi seducătoare.

key-westKey West este cea mai sudică insulă a SUA, cu cele mai frumoase case victoriene prezervate, o moştenire arhitecturală renumită în lume. Dacă nu ați mai fost acolo, veți constata, dacă o vizitați, că este o adevărată plăcere. În Key West se găseşte câte o atracție pentru fiecare.  Key West oferă cel mai grozav pescuit în apă sărată, cele mai memorabile apusuri de soare, plimbări minunate în Vechiul Oraş istoric, cu miros de iasomie ce pluteşte în aer şi câtecele din barurile înşiruite de-a lungul străzii Duvel…sau puteți închiria o bărcuță pentru a urmări delfinii în sălbăticie sau un caiac pentru a vedea apele albastre ale insulei. Sunt nelimitate activitățile pe care le puteți aborda; Key West este cunoscută ş pentru pensiunile istorice ce oferă cazare şi mic dejun.

wes1781ag-161987-BeachSunset Key – aflată doar la 500 yarzi de Key West, această insulă creată de om, are 40 de căsuțe pentru turişti. Mergeți  cu feribotul să mâncați crabi la apusul soarelui pe plajă sau să închiriați o căsuță pentru a experimenta traiul pe o insulă particulară. Bărcile către şi dinspre Key West fac transporturi zi şi noapte pentru a vă putea distra şi pe continent.

 BeachRun30082Alligator Point – aflat pe “Coasta Uitată” a Floridei din Golful Mexic are o plajă rurală in formă de alligator, de unde şi numele. Nu este chiar o insulă, dar această peninsulă îngustă are, totuşi o lățime de 1000feet într-un anume loc. Este un țărm nepopulat, cu case joase construite pe plajă (cele mai multe de închiriat) şi peste 100 de rezidenți ce lucrează cu program redus, care fac din această insulă un loc perfect pentru evadare. Acum şi dumneavoastră o puteți face.

96750724Gasparilla Island – traversați un pod cu taxă spre această insulă barieră a încântătorului golf, locul clasicului Han şi Club Gasparilla din 1913. Acest ascunziş Boca Grande, este impregnate de aerul Vechii Floride iar cabanele adorabile ale Hanului sunt ideale pentru familii. Vizitați farul-muzeu, construit in 1890 şi aflat în capătul sudic al insulei sau extraordinara lungime a nisipurilor ce se întinde pe tot țărmul golfului. Nu pierdeți ocazia de a vizita strada babanierilor flancată de pomii omonimi şi opriți-vă la localul “Temptation” pentru a lua masa. Puteți traversa insula cu maşinuța de golf – aşa procedează şi localnicii.

cm.jpg.w560h378Marco Island este cea mai mare şi mai dezvoltată din cele 10 000 de insule ale Floridei, aflată în Golful Mexicului, în sud-vestul Floridei. Este descrisă ca fiind magică, mistică şi seducătoare. Atracția o reprezintă plajele cu nisip alb scăldate de soare, precum şi un stil de viață liniştit. Soarele, delfinii jucăuşi, şi toate sporturile legate de apă şi de soare ce se pot practica pe plajă sunt la dispoziția dumneavoastră, după cum doriți. Insula de 6 mile are străzi aliniate de-a lungul canalului şi o plajă cu nisip în formă de semilună care înconjoară golful. Aveți în vedere această insulă ş faceți un tur al celor 10 000 de insule pentru a explora labirintul de mangrove. Adevărată magie.

St. Vincent Island – insula vestică cea mai puțin dezvoltată din nord-vestul Golfului Mexic te invită să-I vezi crestele nisipoase, mlaştinile invadate de flux şi pădurile de pini unde cerbul cu coadă albă şi lupii roşii pe cale de dispariție se bucură de o viață fără constrângeri. Râul Apalodia face ca Florida să fie celebră prin stridii. Insula St. Vincent a fost locuită încă din anul 290 d.Hr. În 1633, călugării franciscani i-au dat numele pe când vizitau triburi de apaşi din zonă. În 1750 Indiana Creek şi ramura lor Seminoles au pătruns în această zonă şi s-au instalat pe insulă. Cazați-vă la Hanul Gibson din Apalash, cum îl numesc localnicii, pentru a petrece un week-end în aer liber în Rezervația Națională St. Mark şi St. Vicent.002397-03-beach


4d662438cfac2b6d932e1a548d8a5dd7Cedar Key – cam la oră de mers cu maşina în sud-vestul localității Gainesville, cuibărită în regiunea mai puțin dezvoltată a statului Big Bend, acest sat de pescari şi colonie de artişti din Golful Mexic vă oferă pace şi linişte. Urmăriți păsările dintr-un caiac, pescuiți de pe digul oraşului, mâncați scoici proaspete de la ferma locală de scoici şi închiriați una din căsuțele confortabile de vacanță (aici nu veți găsi nici o casă cu etaj). Cedar Key este o zonă unde timpul stă pe loc şi vă permite să vă bucurați calitățile unice ale locuitului pe țărm.

 83b12b9a0500beb576b0efc4e219902dPine Island este cea mai mare insulă (lungime 17 mile, lățime 12 mile) de pe coasta de vest a Floridei, doar la o distanță de 15-20 minute de Cape Coral, 30 minute Fortul Myers şi la o oră de Aeroportul Internațonal Florida de sud-vest. Apele insulei asigură nu numai cel mai bun pescuit din Florida dar sunt şi un rai pentru pasionații de păsări şi iubitorii de natură. Cazați-vă la Hanul Bakulia Tarpon pentru a beneficia de o vedere ce-ți taie respirația asupra portului Charlotte şi a digului lung de 300 feet, bun pentru pescuit, care se află la doar câțiva paşi.

În aceeaşi zonă a Coastei Vestice, Punta Gorda a făcut parte, cândva, din teritoriul Indienilor Calua, un trib ce a dominat sud-vestul Floridei timp de 10 000 de ani înaintea sosirii europenilor. Spre sud se află central Calusa Nature, Fortul Myers ş sula Sanibel, o rezervație de 6000 ari pe care o puteți explora circulând cu maşina sau pe jos, cu tramvaiul sau însoțit de un iubitor al naturii.ShowImage

Minunățiile Floridei sunt multiple şi vă aşteptăm să le descoperiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>