Cele mai bizare vacanțe în varianta Coconut Club Vacations


Le_temple_de_Karni_Mata_(Deshnoke)_(8423353617)Credit foto Templul Karni Mata: Jean – Pierre Dalbéra, Paris, Licență CC By 2.0 – https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Pentru cei care caută un nou mod de a se bucura de vacanță, Coconut Club Vacations a dezvăluit recent câteva dintre recenziile sale privind cele mai bizare vacanțe din lume.

Templul Karni Mata din Rajasthan, India, dedicat zeiței Durga, și renașterii sale în secolul al XIV-lea, este vizitat de mii de turiști în fiecare an. Cel mai interesant lucru despre templu este că acesta găzduiește peste 20.000 șobolani despre care credincioșii cred că sunt sacri și, prin urmare, ar trebui să li se permită să rămână. De fapt, șobolanii fac parte din atracția locului și pot fi văzuți alergând printr-un labirint de tuneluri sau bucurându-se de zahăr și lapte, care le este dăruit de vizitatori.

Insula Izu din Japonia este o destinație pitorească, cu vegetație luxuriantă, dar, cu toate acestea, vizitatorii săi trebuie să aibă întotdeauna la îndemână, prin lege, o mască de gaze. Insula face parte dintr-un lanț de insule cu vulcani activi, iar cel de pe  Izu a fost atât de active, în ultimii zece ani, încât gazele toxice se scurg în sus prin sol, în mod regulat. În mod surprinzător, turiști din toate colțurile lumii au ales să treacă cu vederea mirosurile tari și gazele nocive pentru a admira frumusețea rară a insulei.

O altă destinație bizară este Alnwick Poison Garden, pe a cărei poartă scrie: „Aceste plante te pot ucide.” Această grădină  a fost fondată de Ducesa de Northumberland, care a crezut că ar putea fi interesant să creeze o grădină pentru a arăta și a educa oamenii cu privire la modul în care trăiesc plantele mortale, în opoziție cu puterea de vindecare a plantelor. Vizitatorii pot afla cum poate ucide o  persoană fiecare plantă din grădină, cât timp durează și simptomele pe care le poate avea o victimă înainte de a se produce moartea. Unele dintre plantele din grădină sunt atât de puternice încât vizitatorii sunt rugați să nu le miroasă și nici să le atingă. În întreaga grădină sunt aproximativ 100 plante mortale, precum stricnina și cucuta. Chiar dacă plantele otrăvitoare sunt înfricoșătoare, o altă atracție a zonei o reprezintă castelul în care au fost filmate unele dintre filmele Harry Potter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>