Uncategorized

O vacanță altfel la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

O liniște infinită, o plajă aproape pustie unde peisajele sălbatice îți taie răsuflarea, cele mai variate preparate din pește gătite după rețete tradiționale, dar și un mini-port de ambarcațiuni de agrement de unde puteți face plimbări pe Dunăre și admira frumusețile Deltei. Sunt doar câteva atracții din localitatea Sfântu Gheorghe, care în fiecare an își așteaptă oaspeții cu servicii diverse și complete.
Pentru a ajunge la Sfântu Gheorghe, accesul rutier este posibil numai până în localitatea Mahmudia sau Murghiol. De acolo puteți ajunge la Sfântu  Gheorghe doar pe apă.
Poposim la Complexul Delta Marina, situat pe malul mini-portului pentru ambarcațiuni de agrement. Majoritatea camerelor au o priveliște de vis către Dunăre și Marea Neagră. Cele două pensiuni de două și trei stele sunt dotate după cele mai înalte standarde și vă oferă confort, într-o oază de liniște și relaxare.
Complexul vă pune la dispoziție 17 camere în pensiunea de 3 stele , atât single cât și double, cu o capacitate de cazare de 33 de persoane și 10 camere double în pensiunea de 2 stele. Pensiunea deține restaurant cu specific pescăresc, bar, living și sală de conferințe. Camerele din pensiunea de 3 stele sunt dotate cu baie proprie, televizor,  minibar, aer condiționat, telefon și internet wireless. Camerele din pensiunea de 2 stele sunt dotate cu paturi matrimoniale, baie proprie, WiFi și aer condiționat.
Dacă vă doriți o vacanță altfel în Sfantu Gheorghe “Delta Dunării”, atunci Complexul Delta Marina este locul care merită încercat.
Restaurantul complexului vă oferă un meniu diversificat, iar preparatele tradiționale din pește sunt pregătite de bucătari pricepuți și cu experiență.  Din meniu nu lipsesc preparatele din bucătăria românească. Mult căutata plăcintă tradițională Delta Marina, o placintă cu mac, iaurt, stafide și cu multe secrete este preferata turiștilor.
În cadrul pensiunii, puteți savura celebrul Storceag, o ciorbă de pește din sturion, specifică zonei Sfântu Gheorghe. Storceagul se servește fierbinte, cu ardei iute și pătrunjel proaspăt. Rețeta tradițională din Sfântu Gheorghe, îmbină armonios bucătăria ucraineană cu cea românească, fiind o rețetă cu tradiție pescărească.
Pensiunea DELTA MARINA este căutată începând cu luna aprilie și până în luna noiembrie, nu numai pentru borșul de pește, ci și pentru peisajele sălbatice din apropiere. Cu tărâmuri idilice, localitatea Sfântu Gheorghe surprinde regiuni cu stepă pontică, unde timpul pare că se oprește în loc. Vă va relaxa peisajul sălbatic și liniștea oferită de plaja situată la marginea localității, unde apa nu este deloc adâncă, iar copiii se pot juca în voie. Iar dacă iubiți întinderile lacustre, pensiunea Delta Marina pune la dispoziția turiștilor excursii pe cele mai frumoase canale din apropiere.
Masa la terasa pensiunii te surprinde prin discreția atmosferei, întinderea apei aflată în fața ta, mâncărurile tradiționale și prospețime.
Rezervația naturală Sacalin – Zatoane se întinde în sudul comunei Sfântu Gheorghe, pe aproximativ 21.000 de hectare limitrofe litoralului. Este o succesiune de grinduri cu lacuri izolate, zone mlăștinoase, ape fluviale, bălți nisipoase, traversate de dune paralele și stuf. Lacurile Zatoane sunt locuri cu pasaj. Aici lebedele, stârcii albi, roșii și galbeni, țigănușii și lopătarii conviețuiesc în armonie. Drumul către Sacalin se face într-o ambarcațiune cu motor condusă de un localnic, iar traseul, de o frumusețe sălbatică, vă transpune în altă lume. Ieșiți înspre Sacalin pe Gârla Turcească, o gură secundară prin care brațul Sf. Gheorghe își trimite apele către mare.
Prin canalul Zatoane Perișor, care este un canal construit artificial pentru accesul pescarilor, se face accesul către Marea Neagră. Aici puteți face o plimbare cu caiacul pe canalurile înguste sau puteți ieși spre mare.
Vă întoarceți la Complexul Delta Marina pe același traseu, după ce veți străbate câteva dintre canalele încântătoare, cu nume desprinse din povești pescarești, care alcătuiesc o rețea la sud-vest de Sfântu Gheorghe: Crasnicol, Palade, Buhaz și Ciotica.
Vă întâmpină mereu, cu zâmbetul pe buze și multă căldură, personalul complexului care poate organiza la cerere concursuri de pescuit în Deltă, plimbări cu ambarcațiuni  lente sau rapide și vă pune la dispoziție și serviciul de room service gratuit.
Fie că sunteți iubitori de floră și faună, vreți să pescuiți, să vă plimbați pe Dunăre, să fotografiați păsările sau pur și simplu să vă relaxați,  în Sfântu Gheorghe, la Complexul Delta Marina, găsiți toate condițiile pentru vacanța ideală.

Redactor: Oana Blânda Crăciun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *