Uncategorized

Nisipurile de aur

Oricine ajunge în Bulgaria povestește pe un ton impresionant că aici vara plajele sunt o adevărată încântare! E de înțeles, mai ales pentru că Nisipurile de Aur sau Albena oferă varietatea unor stațiuni de top, recunoscute pe plan internațional!

Nisipurile de Aur, relaxare pentru adulți, tineri și copii!
Situată la 13 km de Albena și la 17 km de Varna,  minunata stațiune Nisipurile de Aur aparține Parcului Național cu același nume.
O așezare cu un farmec aparte, situată într-un paradis luxuriant, cu ape precum călimara și nisip parcă suflat cu aur. Este una dintre cele mai vizitate destinații din Bulgaria, iar cei care poposesc aici o adoră pentru plajele întinse cu nisip fin, pentru posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber, dar mai ales pentru calitatea-preț a condițiilor de cazare.

Plaja din zonă se întinde pe 4 km lungime și o lățime de aproximativ 100 de metri. Este amenajată în standard de top, iar în unele sectoare ale Nisipurilor de Aur turiștii vor trebui să plătească pentru a se bucura de frumusețea naturii. Așadar, e bine de știut că aici accesul nu este liber în orice zonă.
Structurile de calcar ale platoului Fregenskoto, care se întind deasupra stațiunii Nisipurile de Aur sunt minunății ale naturii care merită admirate. Aici marea are culoarea verde-turcoaz, iar pădurea Parcului Național Zlatni Piasaci ( prima rezervație declarată în Bulgaria) este atracția ce face furori printre turiștii iubitori de frumos. Locul este înțesat de arbori specifici zonei, vegetație variată și mult aer curat. Evident, turiștii se vor bucura de plimbări și relaxare în orice moment al zilei.
Nisipurile de Aur, stațiune apreciată pe plan internațional
Pentru a obține  aprecierea internatională, o stațiune trebuie să fie atrăgătoare, să ofere siguranță, activități de agrement de top, condiții de cazare foarte bune și nu în ultimul rând să fie amplasată într-o zonă mirifică. Nisipurile de Aur este stațiunea care îndeplinește toate aceste condiții, ia plaja întinsă cu nisip foarte fin și apă extrem de curată atrag turiști cu zecile de mii in fiecare sezon estival.
Așadar, numeroasele activități de agrement, distracția, sporturile nautice, condițiile de cazare pentru toate buzunarele, varietatea de restaurante și baruri, tratamentele spa, toate acestea fac din Nisipurile de Aur una din cele mai apreciate locuri de vacanță ale Bulgariei.
De ce Nisipurile de Aur pentru un sejur în Bulgaria?
În primul rând pentru bronzul auriu perfect, dar și pentru ofertele all-inclusive foarte avantajoase. Stațiunea își are poveștile și legendele ei, iar una dintre cele mai atractive ne poartă în lumea veche a piraților despre care se spune că  și-ar fi îngropat comorile în nisipul acestor meleaguri. Piratii au fost pedepsiți de natură, iar întreaga comoară a fost transformată în nisip auriu. De aici și numele acestei stațiuni…
Familiile găsesc la Nisipurile de Aur locul perfect pentru a se bucura de un concediu reușit în adevăratul sens al cuvântului.
Premiată cu Blue Flag (Steagul Albastru), stațiunea Nisipurile de Aur a dobândit recunoaștere internațională pentru calitatea plajelor și a serviciilor turistice de litoral. Este iubită de turiști mai ales pentru cura heliomarină.
Piscinele sunt amplasate  atât pe plajă, cât și în interiorul hotelurilor. Un lucru bun de știut este faptul că vizitatorii acestor meleaguri vor găsi și nenumărate piscine cu ape minerale, benefice organismului care are nevoie de recuperare. Din peisaj nu lipsesc terenurile de tenis, volei și beach volei, piste de bowling, terenuri de minigolf, centre de fitness, călărie și ciclism. Așadar, activitățile de recreere pot împăca orice gust și orice dorință.
Cei care adoră sporturile de apa: yachting, cursele cu jet ski-ul sau cu parașuta, ski-ul pe apă, nelipsita banană, sau centrul de scuba diving (scufundari) le vor găsi aici, la Nisipurile de Aur.
Unde faci shopping la Nisipurile de Aur?
Peste tot! Magazinele sunt ofertante și le găsești atât pe străduțele din apropierea plajei, cât și în hoteluri. Diversitate este cuvântul de ordine, iar shopping-ul va fi o adevărată aventură pentru iubitorii de lucruri interesante. Veți descoperi boutique-uri cu suveniruri dar și foarte multe magazine se găzduiesc spre vânzare brand-uri internaționale cu renume.
Unde și ce mănânci la Nisipurile de Aur?
Turiștii descoperă în această stațiune o paletă extrem de mare ce include baruri, cafenele, terase, restaurante și taverne cu iz tradițional, foarte prietenoase, ce-și întind oferta și lasă porțile deschise până după miezul nopții. Vei fi fascinat de numeroasele preparate ale bucătăriei internaționale, dar și de mâncarea bulgărească, delicioasă, din care nu lipsesc salatele de crudități cu telemea, atât de îndrăgite chiar și în România. Să nu uităm de renumitul“cubrica”, un amestec de mirodenii bulgărești, pe bază de cimbru care se adaugă la kebab, sau la chiftelele numite de ei “kjuftety”. Turiștii nu ar trebui să ocolească nici cartofii franțuzești preparați în stil bulgăresc cu foarte multă carne tocată și verdeață. Este bine de știut că în bucătăria bulgărească mâncărurile sunt  mai iuţi, comparativ cu ceea ce suntem obişnuiţi, aşa că se recomandă un digestiv după mese.
Nu trebuie uitat vinul și vermout-ul bulgaresc, iar pentru zilele foarte călduroase, cea mai bună este berea locală numită Kamenitza.
Printre localurile cu renume din stațiunea Nisipurile de Aur se numără Beer House, Saint-Tropez, 4 Friends și Ostrovî. Bine de știut că toate restaurantele din Nisipurile de Aur au meniuri în limba română.
Viața de noapte la Nisipurile de Aur
Evident, ca în orice stațiune care se vrea animată, aici există foarte multe baruri de plajă (beach bar), discoteci și cluburi de noapte care reușesc să întretină cu fast și cu distracție, chiar până la ore târzii în noapte, o atmosferă incediară. Tocmai de aceea stațiunea este adesea căutată și apreciată mai ales de tinerii ce doresc multă distracție.
Nu lipsesc nici cazinourile pentru împătimiții de jocuri de noroc, iar dacă turiștii își doresc o seară aparte, unde spectacolul să fie cel care dictează, ei bine, se vor putea bucura și de un astfel de show.
Parcul acvatic Aquapolis oferă distracție la superlativ
Aici turiștii vor descoperi distracții pentru toată familia! Parcul acvatic Aquapolis este poziționat în partea de nord-vest a stațiunii Nisipurile de Aur. Azi, el este considerat cel mai frumos din Europa de Est, primul deschis în Bulgaria, un loc cu adevărat special pentru cei care vor să cunoască aventura și să testeze adrenalină la maxim. Cei mari au la dispoziție o piscină imensă, dar și un loc unde balneoterapia cu jacuzzi și hidromasaj sunt atracții greu de refuzat. Cei mici se vor bucura la Aquapolis de piscine în miniatură, cu apă caldă și tobogane spectaculoase.

Mădălina Răcorean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *