
Una dintre cele mai ravnite destinatii de vacanta si un mare centru turistic al lumii
Situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe coasta Oceanului Atlantic, asezat atat pe insulele Manhattan, Long Staten , cat si pe Continent, uriasa metropola are o suprafata de 10.200 kmp si populatia de peste 20 milioane locuitori. Cel mai mare centru financiar, comercial , cultural si de transport se compune din insula Manhattan, inconjurata de patru orase-cartier:Bronx, Brooklyn, Queens si Staten Island.
Statuia Libertatii, simbolul orasului , poate al tarii, este situata pe Insula Beldoe, la intrarea in Golful New York; are 93 m ( soclul din granit are 47 m, torta din aur se inalta la cer cu 46 m) 120 tone de otel si 8 tone de cupru au fost aduse de la Paris pentru constructia ei; sticla tortei este rubinie si are becuri de 13 Kw.
Empire State Building, zgarie-nori inaugurat in 1931, a detinut superlativul de cea mai inalta cladire din lume, timp de 40 de ani. Se afla la intersectia dintre fifth Avenuee si West Street 34. La etajul 86, Turnul are o punte de observatie. Restul de 16 etaje reprezinta Turnul, care este acoperit de un observator la etajul 102. Varful Turnului masoara 62 m, inaltimea intregi cladiri este de 443 m. Este al doilea cel mai mare complex de birouri unice in America, dupa Pentagon; 21 000 agajati lucreaza in cladire, din 2007 incoace.
In 2014 a fost finalizata ONE WORLD TRADE CENTER din New York, care atinge o înălţime exact de 1776 feet (541.3 metri) o forma de recunoastere a anului de naştere al Statelor Unite (4 iulie 1776).Propriu-zis clădirea este de numai aproximativ 396 de metri, dar CTBUH – Consiliului pentru Clădirile Înalte şi Habitatului Urban (Council on Tall Buildings and Urban Habitat – CTBUH) a ales să tina cont si de turla la calcularea înălţimii. Această decizie controversă a detronat Turnul Willis din Chicago , ca fiind cea mai înaltă clădire din America de Nord.
Centrul Rockeffeler , oras in oras cu facilitati turistice deosebite.
Primaria New York , aflata intre Park Row si Chambers Street, a fost terminata in 1812 si adaposteste inca birouri guvernamentale.
Broadway– The Great Whiteway, marea cale alba- este cea mai renumita strada din New York datorita jocurilor de lumini din timpul noptii, a reclamelor colorate si a iluminarii deosebite.
Prin prima statie de primire a emigrantilor, Insula Ellis, 12 milioane de vase de pasageri au trecut intre 1892 si 1954 . Muzeau Imigratiei contine artefacte apartinand a 25 de milioane de imigranti, pasageri si membri de echipaj care au intrat in Portul New York.
Emblema a orasului New York, Brooklyn Bridge, apare in nenumarate filme si spectacole de televiziune. Podul ocupa un binemeritat loc in istoria orasului, fiind prima legatura intre Manhattan si Brooklyn.
Holidays in The Big Apple
VACANTA LA NEW YORK
Plecari: 05.07/19.08.2017
Ziua 1: BUCURESTI – NEW YORK
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 12:30 (05.07)/ 05:00 (19.08); plecare spre New York cu companiile AIR FRANCE/ KLM, cu schimbarea cursei la Amsterdam sau Paris. Sosire pe Aeroportul International JFK din New York la ora locala 21:15 (05.07)/ 15:25 (19.08). Transfer si cazare la hotel Holiday Inn Manhattan Financial District 3* (sau similar), situat in MANHATTAN. Timp liber pentru acomodarea cu noul fus orar. Pentru seara aceasta sau pentru oricare dintre seri va propunem sa participati la unul dintre spectacolele de pe Broadway – pretul unui bilet este de 80 – 140 USD, in functie de spectacol si de data.
Ziua 2: NEW YORK – tur de oras
In cursul diminetii ne vom intalni cu ghidul, impreuna cu care vom vizita – in cadrul unui tur panoramic de oras – cele mai importante atractii ale metropolei: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Broadway, Fifth Avenue and Rockefeller Center. Optional, deplasare cu ferryboat-ul din Battery Park la Statuia Libertatii si Ellis Island. Cazare New York. Optional se poate organiza turul de noapte al orasului New York, incluzand: traversare la Staten Island, Brooklyn, Soho – cartierul boem, Greenwich Village – cartierul cluburilor de noapte, Times Square si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana, minim 15 platitori.
Ziua 3: NEW YORK – ATLANTIC CITY si PHILADELPHIA
Timp liber pentru vizitarea cladirii Empire State Building, obiectiv emblematic al New Yorkului, situat in inima Manhattanului. Vizita se poate incheia la cumparaturi, intreaga zona fiind renumita pentru magazine de marca pentru toate categoriile de produse (Macy’s Fashion District fiind unul dintre acestea). Alternativ, va recomandam o excursie optionala de o zi la Atlantic City si Philadelphia (pret informativ: 230 USD / persoana, minim 20 platitori). Excursia include transport cu autocarul, vizita in Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est. Dupa amiaza excursia optionala continua cu un tur panoramic pietonal in Philadelphia, vizitarea Muzeului Constitutiei, Casa Memoriala Benjamin Franklin, Casa Betsy Rose, Biserica Presedintilor. Dejun inclus. Cazare New York.
Ziua 4: NEW YORK – NIAGARA
Timp liber. Optional, excursie de o zi cu avionul la Cascada Niagara. Excursia include bilet de avion dus – intors, transferuri hotel – aeroport – hotel, tur ghidat al cascadei – partea americana, plimbare cu vaporasul Maid of the Mist, plimbare in Parcul National Niagara, dejun bufet. Pret informativ: de la 490 USD / persoana, in functie de pretul biletelor de avion si de numarul de participanti.
Ziua 5: NEW YORK – BOSTON
Zi libera pentru vizite individuale. Propunerile noastre sunt: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Guggenheim, plimbare in Central Park. Optional excursie de o zi la Boston, unul dintre cele mai frumoase orase din Statele Unite (transportul va fi asigurat cu autocarul). Se viziteaza: Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Trinity Church, cea mai frumoasa catedrala din USA, parcul si gradinile publice Boston Common si Beacon Hill – un cartier vechi in stil englezesc. Turul continua cu vizitarea Pietei Quincy si a Muzeului US Constitution. Dejun inclus. Pret informativ: 230 USD / persoana (minim 15 platitori). Cazare New York.
Ziua 6: NEW YORK – WASHINGTON
Astazi va propunem o excursie optionala de o zi in capitala SUA. Excursia cuprinde transport dus-intors cu autocarul, dejun inclus, tur de oras de cca 5 ore in cadrul caruia vom vizita: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba – panorama, Memorialele Vietnam si Coreea, Cimitirul Arlington, Curtea Suprema, Cladirea FBI – panorama. Pret informativ: 230 USD / persoana (minim 15 platitori). Intoarcere la New York seara, cazare.
Ziua 7: NEW YORK (shopping) – BUCURESTI
Timp liber pentru ultimele cumparaturi (camerele vor fi eliberate cel mai tarziu la ora 12:00). Deplasare optionala in cursul diminetii in New Jersey (in functie de timpul disponibil), pentru cumparaturi la cel mai mare outlet din statul New York. Dupa amiaza transfer la Aeroportul International JFK pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE KLM cu destinatia Bucuresti (via Amsterdam, cu schimbarea cursei).
New York – Vara 2017
-Holidays in The Big Apple-
Plecari: 05.07; 19.08.2017
(8 zile / 6 zile)
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – New York si retur cu companiile AIR FRANCE/ KLM;
6 nopti cazare in New York, la hotel 3* situat in Manhattan;
transferuri aeroport – hotel – aeroport;
tur de oras in New York;
insotitor roman de grup.
NU SUNT INCLUSE:
taxele de aeroport si securitate = 465 EURO / persoana – se pot modifica, valoarea acestora va fi comunicata cu 2 saptamani inaintea plecarii
taxa de viza = 160 USD / persoana la cursul afisat de BRD in ziua platii; se achita personal de catre client, la orice sucursala a BRD
intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale*
asigurarea medicala si asigurarea storno
tips pentru soferi si bagajisti – 25 USD / persoana, obligatorii in SUA
*zilele in care se organizeaza excursiile optionale sunt orientative, acestea urmand a fi comunicate la sosirea la New York, pentru o mai buna corelare a programului de grup cu disponibilitatile de la fata locului (autocare, ghizi locali, barci de croaziera)
Recomandare: pe perioada sederii la New York se poate achizitiona un City Pass, un permis care da posibilitatea vizitarii a 6 obiective extrem de populare: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Guggenheim, Observatorul Empire State Building, Muzeul de Arta Moderna, croaziera cu Circle Line, MoMa.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
05.07: Bucuresti 14:50 – Paris 17:00 // 19:10 – New York 21:15
11.07: New York 17:40– Amsterdam 06:55 // 09:25 – Bucuresti 13:10 (a doua zi)
19.08: Bucuresti 07:05 – Amsterdam 09:00 // 13:25 – New York 15:25
25.08: New York 22:20– Amsterdam 11:40 // 13:35 – Bucuresti 17:20 (a doua zi)
ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:
pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei
extras de cont personal cu minimum 2000 USD
1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb
adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie in original, dupa caz
copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc)
in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil
copie carte de identitate / pentru copii, certificat de nastere in original / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie /
prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie). Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. In cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxa de viza si programare (achitata direct de client la banca) nu se restituie de catre Ambasada SUA.
Termen limita pentru inscriere si transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 50 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 50 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 20 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii
CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
Philadelphia are 1 517 550 locuitori si este al doilea oras ca marinme de pe Coasta de Est a Statelor Unite, dupa New York. Zona Metropolitana are aproape 6 milioane locuitori. Se afla in topul primelor 10 cele mai bogate orase
Atlantic City se afla pe Insula Absecon si este renumit pentru destinatiile sale turistice, pentru jocuri de noroc ,distractie si cumparaturi. Avea 40 000 locuitori in 2010.
Cascada Niagara este cea mai cunoscuta cascada din lume si se gaseste la granitele Oraselor New York si a provinciei canadiene Ontario. Pe partea americana, cascada are o latime de aproximativ 363 metri, apa cazand de la aproximativ 21 metri, iar pe partea canadiana cascada are 792 metri latime, apa cazand de la 51 metri.
Debitul apei este cuprins între 2.832 şi 5.720 m³/s, iar media este de 4.200 m³/s.
Acum aproximativ 600 de ani, la sfârşitul ultimei perioade de glaciaţiune, gheţarii s-au topit formând lacul Erie, acesta curgând peste maluri formând râul Niagara care se varsă în lacul Ontario. Pentru prima dată în istorie, în anul 1936, atunci când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, cascada a îngheţat formând o perdea de gheaţă de câteva sute de metri.
În anul 1800 primii turişti au putut vizita cascada Niagara, pe atunci fiind cel mai important punct turistic din America de Nord. Autorităţile locale ale oraşului New York declară Cascada Niagara parc naţional în anul 1885, iar un an mai târziu autorităţile din Ontario fac acelaşi lucru. Încă din 1800 această cascadă este unul dintre cele mai importante puncte turistice din America de Nord.
Se pot face plimbari cu elicopterul deasupra cascadei, sau cu telegondola, dar plecarea se face nuai de pe teritoriul Canadei.
O plimbare de-a lungul defileului, de la Podul Rainbow către Table Rock, de unde se pot observa ambele cascade, atât cea din partea americană, cât şi cea din partea canadiană, e de neuitat. Sunt variante si pentru amatorii de calatorii cu barca…
Curajosul acrobat American Nik Wallenda a traversat cursul cascadei trecând în Statele Unite ale Americii în Canada pe o frânghie de 550 metri în anul 2012, intrând în cartea recordurilor.
Iluminarea cascadei a inceput din 1860:Sstemul halogen carea a lminat cascada timp de 20 de ani a fost inlocuit recent cu unul de ultima generatie, pe baza de led-uri. El a cotat 14 milioane de dolari si ofera o magine de 14 ori mai luminoasa. Cele 1400 de leduri care lumineaza caderea de apa sunt mai eficiente din punct d e vedere energetic. 170 000 metri de apa cad peste stanci la fiecare minut.
Cascada Niagara este compusă din Cascada Horseshoe şi Cascada Americană. Din cauza mai multor ani în care au fost înregistrate căderi de pietre în structura cascadei, între anii 1931 şi 1954, Cascada Americană s-a confruntat cu o eroziune, care, dacă nu ar fi fost împiedicată, ar fi dus la dispariţia totala a cascadei.Corpul de Inginerie a Armatei din Statele Unite (USACE) din regiunea Buffalo a fost delegat cu o imensă responsabilitate: drenarea Cascadei Americană pentru reparaţii.
Acceptând această provocare istorică, a fost construit un batardou, ce a durat 3 zile, în care s-au lucrat în două schimburi a câte 11 ore fiecare. Construcţia a tăiat fluxul cascadei care era de 60.000 de litri pe secundă, ajungând la o capacitate de 15.000 de litri pe secundă.
Acest efort gigantic, care a cuprins 1.264 de camioane care au transportat 27.800 de tone de nisip şi pământ, a fost efectuat pentru a umple batardoul. Ţevile utilizate aveau o lungime totală de 245 de metri lungime şi aproximativ 16 cm diametru.
WASHINGTON
Unul dintre cele mai surprinnzatoare orase dn SUA, locul unde se scrie istoria , unde traiesc si mor presedintii, casa spirituala a americanilor. Un oras plin de atractii turistice, dar care ofera si distractii nemaiintilnite. Un oras al tuturor
Al optulea in topul celor mai mari zone metropolitane din Statele Unite, cu o populatie de peste 5 milioane locuitori si alte cateva milioane care vin anual in Washington, capitala Statelor Unite este pentru toata lumea un loc cu multe atractii turistice, culturale sau istorice.
Casa Alba este, fara indoiala, cea mai interesanta locatie din ooras. E locul unde se perinda oamenii nr 1 ai Planetei. Real centru de interes istoric, Casa Alba este cea mai apreciata Institutie din oras. La Casa Alba intrarea este libera, se face intr-un grup organizat. Pentru tururi private, solicitarea se face cu 6 luni inainte Congresului American care decide daca acest lucru este posibil
Cele mai interesante atractii turistice sunt cele de interes cultural sau istoric, precum muzee, Institutul Smithsonian, monumentele comemorative a catorva din cei mai populari presedinti americani si multe alte astfel de centre.Restaurantele sunt relaiv ieftine, iar concertele si evenimentele sunt organizate la celemai populare localuri din oras. Cladirile si muzeel sunt interesante, tururile de oras absolut pline de atractii si spectaculozitate.
DE VIZITAT:
Arhivele Nationale- The US National Archives – 2000 de angajati muncesc in cele trei cladiri , dar si in biblioteci gaa sa puna la dspozitia celor intersati documentele necesare pentru diferite scopuri
Biblioteca Congresului- Library Of Congres – real monument de cultura, fondata in 1800, Biblioteca a avut ca sediu central Capitoliul, pentru intreaga durata a secolului al XIX-lea. In 1812 majoritatea Colectiilor au ars, iar Thomas Jefferson a vandut in 1815 Bibliotecii Congresului cele 6000 de volume ale sale. Arhitectura incredibla a cladiri si colectiile impresionante o recomanda. Conform Guiness World Records, Bibilioteca Congresului Statelor Unite ale Americii este cea mai mare bibliotecă publică din lume, după numărul de rafturi, numărul de cărţi şi obiecte deţinute.
Catedrala Nationala din Washington- Washington National Cathedral – este a doua cea mai inalta Catedrala din America si a patra din lume. A fost construita intre 1907-1990, arhitectura catedralei apartinand stilului neo-gotic.
Monumentul Memorial Jefferson (Jefferson Memorial)– a fost dedicat celui de-al treilea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson. Cladirea cu arhitectura neoclasica a fost construita de catre John McShain, dupa un design facut de John Russell Pope. Constructia a inceput in anul 1939 si a fost terminata in 1943, iar statuia din bronz ce il infatiseaza pe Jefferson a fost adusa in 1947. Cladirea are o arhitectura deosebita si de aceea sunt milioane de turisti ce o viziteaza anual.
The Washington Monument as seen from the Lincoln Memorial
Monumentul Washington- Washington Monument este un obelisc imens , are 170 m, facut din marmura, granit si roca matamorfica albastra. 40 de ani a durat constructia monumentului , din 1848 pana in 1884 si este unul dintre punctele de mare atractie din lume.
Muzeul Memorial al Holocaustului- United States Holocaust Memorial Muzeum
De cand a fost inaugurat, din 1993 si pin in 2006, 15 milioan de oameni au viziat locatia. Un monument ridicat entru cei care au luptat importiva rasismului, a urei si pentru tot cei care au militat pentru lbertate si democratie. Peste 90 la suta din cei ce viziteaza muzel nu sunt evrei. Cele doua expozitii comemoreaza aat p cei care au supravietui Holocaustului, dar si pe cele ce si-au pierdut viata.