Uncategorized

California – The American Dream

Parcul de distracție Disneyland, al Californiei, este primul astfel de parc al brandului cunoscut de foarte mulți ani la nivel internațional. Se află la Anaheim, fiind deținut și operat de Walt Disney Parks and Resorts, divizie a The Walt Disney Company.
Disneyland – singurul parc tematic ce a fost proiectat și construit sub supravegherea directă a lui Walt Disney – s-a născut în anul 1955, fiind deschis pentru publicul larg pe 18 iulie. În 1998, parcul tematic a fost redenumit Disneyland Park, pentru a se distinge de cel mai mare complex, Disneyland Resort. A fost, de la început, cel mai popular parc de distracții din lume, vizitat de peste 600 de milioane de turiști, până în prezent. Recordul anual s-a înregistrat în anul 2009, când 15.9 milioane de persoane au vizitat parcul.
Conceptul Disneyland s-a născut… într-o duminică, atunci când Walt Disney a fost în vizită la Griffith Park, împreună cu fiicele lui, Diane și Sharon. Atunci i-a venit ideea de a crea un loc în care adulții și copiii să se poată bucura împreună de distracție. Walt Disney a vizitat cele mai importante parcuri, pentru a-și găsi surse de inspirație, printre care s-au numărat Gradinile Tivoli, Greenfield Village, Big Ben, Tilburg sau Playland. Împreună cu designerul său, a-nceput să creeze conceptele, care a crescut, pas cu pas, întinzându-se pe 8 hectare, apoi suprafața s-a extins. În primii cinci ani de funcționare, Disneyland a fost deținută de Disneyland Inc, companie care a fost deținută în comun de Walt Disney Productions, Walt Disney, Europa de Vest și ABC.
Stațiunea de distracții
La sfârșitul anilor ’90, parcul a devenit stațiune turistică. S-au delimitat Disney California Adventure Park, Disney’s Grand californian Hotel, s-au mai adăugat un mall, complexul de mese și de divertisment, centrul Disney, apoi a fost achiziționat un hotel aparținând companiei Pan Pacific, mai târziu rebranduit ca Disney’s Paradise Hotel Pier. Stațiunea de distracții are și cea mai mare parcare din SUA.
Zona publică se întinde pe aproximativ 85 de acri. Parcul este împărțit în regiuni, distribuite în funcție de cele patru puncte cardinale, după ce, inițial, acesta avea cinci domenii tematice: Main Street, USA, începutul secolului 20-lea al orașului Midwest, bazat pe copilaria lui Walt Disney. Adventureland, reprezentând jungla cu tematicǎ de aventuri. Fantasyland, care aduce fantezia în realitate. Tomorrowland, tărâmul viitorului. De la deschidere, au mai fost adăugate și alte tărâmuri. Astfel, în 1957, a apărut Holidayland, de 9 acri, zona de recreere, inclusiv un circ, ce a fost închis la sfârșitul anului 1961. În 1966, a apărut New Orleans Square, care are la bază arhitectura orașului New Orleans din secolul al XIX-lea. În 1972, s-a lansat „Bear Country”, având tematica pădurilor de munte din Sud. Mai târziu a fost redenumit Critter Country. În 1993 s-a lansat Toontown Mickey’s, cu tematica preluată din „Toontown”, din filmul „Who Framed Roger Rabbit”.

Cel mai mare rollercoaster din lume, tot în California

Americanii au devenit, în ultimii ani, foarte interesați de turiștii români, iar ofertele agențiilor de turism sunt din ce în ce mai atractive. Cele mai vizitate sunt parcurile de distracții, cele mai mari din lume, pentru care se face promovare intensă, cu oferte speciale dedicate românilor. Și zborurile către SUA s-au ieftinit foarte mult, după ce numărul de turiști români care aleg destinația SUA pentru vacanțe a crescut. Iar atracțiile Californiei sunt de nerefuzat.
Cele mai multe pachete turistice ale agențiilor românești care vând această destinație se axează pe parcurile de distracție californiene. După Disneyland, cel mai vizitat parc din California este Pacific Park, situat pe malul oceanului, în Santa Monica. Este singurul parc de distracții de pe coasta de vest a Statelor Unite, situat pe un dig, faimos pentru prima și singura roată „ferris” cu energie solară din lume, care oferă o vedere panoramică asupra Oceanului Pacific.
O altă atracție este roller coasterul care înconjoară mare parte din parc, de asemenea, vedetă, după ce a apărut în peste 500 de filme și emisiuni de televiziune, precum Fat Albert, Hannah Montana, The Movie, Bean sau The Tonight Show, cu Jay Leno, precum și popularul joc video Grand Theft Auto V.
Knott’s Berry Farm

Tot în California, Knott’s Berry Farm este un parc tematic întins pe o supraață de 23 de acri (23 ha) situat în parcul Buena, California, deținut și operat de Cedar Fair. În 2018, a fost cel de-al doisprezecelea parc tematic cel mai vizitat din America de Nord și are în medie aproximativ 4 milioane de vizitatori pe an. Parcul oferă 40 de călătorii, inclusiv montane, plimbări cu familia, plimbări întunecate și plimbări cu apă.
Parcul tematic a fost deschis în anii ’20, ca un stand cu mâncare, la marginea drumului, condus de Walter Knott. Principalul avantaj care a stat la baza proiectului a fost amplasarea locului pe un traseu care leagă un traseu prin 39 de state. Până în anii ’40, aici s-a dezvoltat un restaurant, au fost deschise mai multe magazine și au apărut alte atracții construite pe proprietate, pentru a atrage un număr tot mai mare de vizitatori. S-a amenajat inclusiv replica unui oraș fantomă. A continuat transformarea în parc de distracții, în următoarele două decenii, iar în anul 1968 a fost introdusă o taxă de intrare. În 1997, parcul a fost vândut, pentru 300 de milioane de dolari, la doar doi ani după ce afacerea alimentară Knott a fost achiziționată de Conagra Inc. în 1995.
O altă atracție majoră: parcurile naturale
Anza-Borrego Desert State Park
Pentru iubitorii naturii, California oferă spectacole fascinante. Anza-Borrego Desert State Park se întinde pe 600.000 de acri, în deșertul californian, fiind unul dintre cele mai mari parcuri și atracții turistice din lume. Este renumit pentru o serie de caracteristici naturale, precum oazele de palmier, spațiile deschise vaste și păsările peninsulare, pe cale de dispariție. Mai presus de toate, notorietatea parcului provine din spectaculosele sale flori sălbatice de primăvară.
În perioada de înflorire maximă, în anii cu umiditate crescută, puține priveliști sunt mai memorabile decât miile de culori strălucitoare care se întind pe vaste suprafețe de nisip, extinse pe dealurile stâncoase ale parcului. Cele mai bune perioade de vizitare sunt în lunile martie și aprilie. În anii cu umiditate crescută, în Anza-Borrego Desert State Park, din California, se fac adevărate pelerinaje, pentru a fi văzute sute de specii de flori ce înfloreasc spectaculos. Sute de mii de turiști vizitează parcul natural din deșertul californian.
Point Reyes

Situat la doar o oră distanță de San Francisco, Point Reyes este celebru pentru frontlandele și stâncile de mare oferă un sanctuar pentru viața sălbatică, inclusiv răpitoare și păsări de mare. Parcul natural este celebru și vizitat de turiști pe tot parcursul anului, dar mai ales de la sfârșitul lunii decembrie până la jumătatea lunii martie, când până la peninsula pe care este așezat migrează peste 20.000 de balene cenușii, din zonele de hrănire ale Alaskanului, până la locurile lor de reproducere, din Baja California, în cea mai lungă migrație întreprinsă de orice mamifer.
Traseele de drumeție sunt numeroase. Unele sunt scurte, de mai puțin de o milă. Printre cele mai interesante se numără traseul Kule Loklo, într-un sat american Miwok, de pe coastă, restaurat. La polul opus se situează cele mai lungi trasee. Cei care au mai mult timp la dispoziție și suficientă energie pot porni pe cea mai lungă drumeție din SUA, pe traseul american Discovery Trail, de 6.800 de mile, de la Point Reyes până la Oceanul Atlantic.
Parcul Național Vulcanic Lassen
Parcul național Yellowstone din Wyoming este cel mai mare parc național al SUA, renumit la nivel mondial, pentru caracteristicile vulcanice, precum gheizerele, fumarolele și izvoarele de nămol, dar nordul Californiei se mândrește cu propria sa versiune: Parcul Național Vulcanic Lassen, situat la 50 de mile est de Redding.
Parcul este vegheat de Vârful Lassen, care  atinge o altitudine de 10.462 de metri, fiind cea mai mare cupolă vulcanică din lume. Lassen a erupt în 1915, când a aruncat deșeuri pe vaste suprafețe de teren din vecinătate, iar parcul național Vulcanic Lassen a fost creat pentru a păstra zonele devastate pentru viitoare observații și studii. Pe timpul verii, parcul oferă peste 150 de mile de trasee de drumeție, în care se pot observa foarte multe caracteristici vulcanice, cum ar fi Sulfur Works și Bumpass Hell, cea mai mare caracteristică hidrotermică a parcului.
Pine Ridge South Dakota

Rezervația indiană Pine Ridge (Lakota), numită și Pine Ridge Agency, este situată în Dakota de Sud. Inițial a fost inclusă pe teritoriul Marii Rezervații Sioux. Pine Ridge a fost creat prin lege, în primăvara anului 1889, iar astăzi se întinde pe o suprafață de 8.984,3 km2, fiind una dintre cele mai mari rezervații din Statele Unite, mai mare decât Delaware și Rhode Island.
Rezervația cuprinde întreaga regiune Oglala Lakota și regiunea Bennett, jumătatea sudică a regiunii Jackson și o mică parte din Sheridan, adăugată prin ordinul executiv nr. 2980 din 20 februarie 1904. Pine Ridge este locul mai multor evenimente care marchează repere în istoria Statelor Unite. Situată la capătul sudic al Badlands, rezervația face parte din preerie, având o mare varietate de plante și animale, unele pe cale de dispariție. Zona este importantă și în domeniul paleontologiei, aigi fiind găsit unul dintre cele mai mari depozite de fosile ale mamiferelor dispărute din epoca Oligocenului.
Astfel, fiecare parc al Californiei merită să fie vizitat, fie că vorbim despre marile parcuri de ddistracții sau de cele naturale. Fiecare este unic, în felul său, iar o vacanță care poate uni toate aceste experiențe va fi, cu siguranță, de neuitat, pentru oricine.
Rodica PAVEL, iulie 2019

California invites us for relaxation and fun… in the largest parks in the world!

Disneyland and Pacific Park: the most important amusement parks
The Disneyland, California, amusement park is the first such park of the brand known for many years internationally. It is located in Anaheim, being owned and operated by Walt Disney Parks and Resorts, a division of The Walt Disney Company.
Disneyland – the only theme park that was designed and built under the direct supervision of Walt Disney – was born in 1955, being open to the general public on July 18. In 1998, the theme park was renamed Disneyland Park to distinguish itself from the largest resort, Disneyland Resort. It was, from the beginning, the most popular amusement park in the world, visited by over 600 million tourists, to date. The annual record was recorded in 2009, when 15.9 million people visited the park.
The Disneyland concept was born… in a Sunday, when Walt Disney was visiting Griffith Park with his daughters, Diane and Sharon. Then came the idea of creating a place for adults and children to enjoy the fun together. Walt Disney visited the most important parks to find their inspiration, including Tivoli Gardens, Greenfield Village, Big Ben, Tilburg or Playland. Together with his designer, he began to create the concepts, which grew, step by step, stretching on 8 hectares, then the surface expanded. In the first five years of operation, Disneyland was owned by Disneyland Inc., a company that was jointly owned by Walt Disney Productions, Walt Disney, Western Europe and ABC.
Amusement resort
In the late 1990s, the park became a tourist resort. Disney California Adventure Park, Disney’s Grand Californian Hotel was demarcated, another mall, dining and entertainment complex, downtown Disney was added, then a hotel was purchased from Pan Pacific, later renamed Disney’s Paradise Hotel. Pier. The amusement resort also has the largest parking in the US.
The public area covers about 85 acres. The park is divided into regions, distributed according to the four cardinal points, after initially having five thematic areas: Main Street, USA, early 20th century Midwest, based on Walt Disney’s childhood. Adventureland, representing the adventure-themed jungle. Fantasyland, which brings fantasy into reality. Tomorrowland, the realm of the future. Since the opening, other realms have been added. Thus, in 1957, the 9-acre Holidayland appeared, the recreation area, including a circus, which was closed at the end of 1961. In 1966, New Orleans Square appeared, which is based on the architecture of the city of New Orleans in the 19th century. XIX. In 1972, „Bear Country” was launched, with the theme of mountain forests in the South. It was later renamed Critter Country. In 1993 Toontown Mickey’s was launched, with the theme taken from „Toontown”, from the movie „Who Framed Roger Rabbit”.

The largest rollercoaster in the world, also in California
In recent years, Americans have become very interested in Romanian tourists, and the offers of travel agencies are becoming more and more attractive. The most visited are the amusement parks, the largest in the world, for which there is intense promotion, with special offers dedicated to Romanians. And the flights to the US have become much cheaper, after the number of Romanian tourists choosing the US holiday destination has increased. And California attractions are not to be missed.
Most of the tourist packages of the Romanian agencies that sell this destination are focused on the California amusement parks. After Disneyland, California’s most visited park is Pacific Park, located on the oceanfront in Santa Monica. It is the only amusement park on the west coast of the United States, located on a jetty, famous for the world’s first and only solar-powered „ferris” wheel, which offers a panoramic view of the Pacific Ocean.
Another attraction is the roller coaster that surrounds much of the park, also star, having appeared in over 500 movies and television shows, such as Fat Albert, Hannah Montana, The Movie, Bean or The Tonight Show, with Jay Leno, as well as the popular Grand Theft Auto V video game.

Knott’s Berry Farm
Also in California, Knott’s Berry Farm is a 23 acre (23 ha) theme park located in Buena Park, California, owned and operated by Cedar Fair. In 2018, it was the twelfth most visited theme park in North America and has an average of about 4 million visitors per year. The park offers 40 trips, including mountains, family walks, dark walks and water rides.
The theme park was opened in the 1920s as a food stand at the edge of the road, led by Walter Knott. The main advantage of the project was the location of the place on a route that connects a route through 39 states. Until the 1940s, a restaurant was developed here, several shops were opened and other attractions built on the property appeared, to attract an increasing number of visitors. The replica of a ghost town was also arranged. The transformation into an amusement park continued for the next two decades, and in 1968 an entry fee was introduced. In 1997, the park was sold for $ 300 million just two years after the Knott grocery business was acquired by Conagra Inc. in 1995.

Another major attraction: natural parks
Anza-Borrego Desert State Park
For nature lovers, California offers fascinating shows. Anza-Borrego Desert State Park covers 600,000 acres in the California desert, being one of the largest parks and tourist attractions in the world. It is famous for a number of natural features, such as palm oases, vast open spaces and peninsular birds, on the verge of extinction. Above all, the park’s notoriety comes from its spectacular wild spring flowers.
In the peak flowering period, in the years with high humidity, few views are more memorable than the thousands of bright colors that stretch over vast areas of sand, spread on the rocky hills of the park. The best periods of visit are in March and April. In the humid years, in Anza-Borrego Desert State Park, California, true pilgrimages are made, to see hundreds of spectacular flowering species. Hundreds of thousands of tourists visit the California desert natural park.

Point Reyes
Located just an hour away from San Francisco, Point Reyes is famous for its sea frontlands and cliffs offering a sanctuary for wildlife, including raptors and seabirds. The natural park is famous and visited by tourists throughout the year, but especially from the end of December to mid-March, when up to 20,000 gray whales migrate from the Alaskan feeding areas to the peninsula on which it sits. at their breeding sites, in Baja California, in the longest migration of any mammal.
There are numerous hiking trails. Some are short, less than a mile away. Among the most interesting are the Kule Loklo route, in a restored Miwok American village on the coast. At the opposite pole are the longest routes. Those with more time and energy can start the longest hike in the US, on the 6,800-mile American Discovery Trail, from Point Reyes to the Atlantic Ocean.

Lassen Volcanic National Park
Yellowstone National Park in Wyoming is the largest US national park in the world famous for its volcanic features such as geysers, fumaroles and mud springs, but northern California prides itself on its own version: Lassen Volcanic National Park, located at 50 miles east of Redding.
The park is guarded by the Lassen Peak, which reaches an altitude of 10,462 meters, being the largest volcanic dome in the world. Lassen erupted in 1915, when it dumped waste on large areas of land nearby, and Lassen Volcanic National Park was created to keep the areas devastated for future observations and studies. During the summer, the park offers over 150 miles of hiking trails, where you can see many volcanic features, such as Sulfur Works and Bumpass Hell, the park’s largest hydrothermal feature.
Pine Ridge South Dakota
Pine Ridge (Lakota) Indian Reservation, also known as Pine Ridge Agency, is located in South Dakota. Initially it was included in the territory of the Great Sioux Reserve. Pine Ridge was created by law in the spring of 1889, and today covers 8,884.3 km2, being one of the largest reserves in the United States, larger than Delaware and Rhode Island.
The reservation encompasses the entire Oglala Lakota region and the Bennett region, the southern half of the Jackson region and a small portion of Sheridan, added by Executive Order no. 2980 of February 20, 1904. Pine Ridge is the site of several landmark events in United States history. Located at the southern end of the Badlands, the reservation is part of the prairie, with a large variety of plants and animals, some of them extinct. The area is also important in the field of paleontology, aig being one of the largest fossil deposits of mammals extinct from the Oligocene age.
Thus, every park in California have to be visited, whether we are talking about large amusement parks or natural parks. Each one is unique, in its own way, and a holiday that can unite all these experiences will surely be unforgettable for anyone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *