Uncategorized

Berlin, o urbe care a îndeplinit proportiile unui vis!

Este un oraș impresionant, renăscut din propria cenușă în care arta își are locul său bine stabilit. O urbe fantastică, pe care trebuie să o vezi de mai multe ori dacă vrei să spui că ai vizitat-o cu adevărat! Turistul care va poposi în Berlin va găsi spații deschise, ce permit relaxarea în aer liber, parcuri largi, multe monumente și muzee, păduri și lacuri numai bune de admirat!

NU RATA CENTRUL ISTORIC!

Centrul istoric se găseşte în partea de est a capitalei Germaniei. În Pariser Platz turiștii pot descoperi cel mai cunoscut monument şi emblemă oraşului Brandengburger Tor, Poarta Brandenburg, martor al momentelor importante din istoria Germaniei.

CELE MAI INTERESANTE MUZEE DIN BERLIN

-Pergamon-Museum – o colecție uriașă de antichități grecești și orientale.

-Altes Museum (Muzeul Vechi) – antichități egiptene

-Alte Nationalgalerie – cu multă pictură germană din secolul al XIX-lea

-Bode-Museum – colecții de sculptură și artă bizantină

-Neues Museum – alte antichități egiptene, plus obiecte preistorie. Aici se găsesc si câteva dintre artefactele descoperite la Troia

-Deutsches Historisches Museum (Muzeul de Istorie, foto jos) – un patrimoniu uriaș, ce amintește o o perioadă de timp ce se întinde din preistorie până în zilele noastre. Un loc interesant de văzut mai ales de turiștii pasionați de istorie.

-Jüdisches Museum (Muzeul Evreiesc), este locul ce prezintă doua milenii de istorie a culturii evreiești pe teritoriul actualei Germanii.

-Gemäldegalerie  este muzeul care adăpostește mii de tablouri ale maeștrilor europeni, din secolul al XIII-lea până în secolul al XVIII-lea.

-Museum für Naturkunde (Muzeul de Stiinte ale Naturii) este cel care găzduiește o amplă colecție de minerale și fosile, printre care numeroase schelete de dinozauri.

-Muzeul Culturilor Europene – cel mai mare de acest gen din Europa

-Muzeul Etnologic – are o colecție celebră de piese arheologice precolumbiane.

-Berlinische Galerie este muzeul dedicat design-ului, artei și arhitecturii moderne.

TURNUL TELEVIZIUNII GERMANE, OBIECTIV TURISTIC DE TOP

În Alexanderplatz, sau mai bine spus în centrul Berlinului,turiștii pot merge să vadă  orașul de sus. Aici se află Turnul televiziunii,  înalt de 365 de metri. De la 207 metri deja Berlinul este la picioarele oricărui vizitator. Poți ajunge aici cu tramvaiul M2, M4, M5 și M6 sau cu metroul U2, U5, U8. În interiorul sferei sunt amenajate un restaurant și un bar.

PALATUL CHARLOTTENBURG, SPLENDOARE BAROCĂ

E un ansamblu de clădiri monumentale, de o frumusețe rară, înșirate de-a lungul unui parc foarte mare. Arhitectura amintește de secolele  al XVII-lea și al XVIII-lea, iar eleganța acestora va impresiona turiștii iubitori de frumos. Din peisaj nu lipsesc spațiile largi, apartamentele princiare, splendoarea barocă…

PLATZ DER REPUBLIK, NR. 1- REICHSTAG

Clădirea care găzduiește Parlamentul Germaniei este localizată în centrul Berlinului. Tot aici se află și poarta Branderburg, construită în anul 1971, păstrată în mare parte și în zilele noastre.Vă veți bucura de o frumoasă panoramă asupra orașului, dar și de adevărată frenezie arhitecturală compusă din 360 de oglinzi, ce reflectă lumina ca într-un palat de smarald.

LACURILE DIN BERLIN

Ștrandurile de pe malurile unor lacuri precum Wannsee și Müggelsee sunt destinații de vară foarte populare, uneori destul de aglomerate, evident pet timp de vară.

GRĂDINILE ZOOLOGICE DIN BERLIN

Zoologischer Garten Berlin e cea veche, istorică, ce datează din anul 1844. E cea mai vizitată gradină zoo din Europa (cca. 3 milioane de vizitatori anual) și deține aproximativ 16.000 exemplare. Turștii vor descoperi aici – cea mai mare si mai variată colecție de animale din lume. Din peisaj nu lipsește nici ursul Panda, atracție de top mai ales pentru copii.

Tierpark Berlin este grădina zoologică înființată după anul 1960, mult mai spațioasă decât Zoo Berlin. Este cea mai mare din Europa, ca suprafață – 160 ha). Are peste 7000 de animale, din 950 specii.

Gärten der Welt- Grădinile lumii”

Aici se întinde o adevărată colecție de grădini bine îngrijite și extrem de frumoase. Turiștii care poposesc în această zonă vor descoperi  un parc unde sunt amenajate mai multe grădini în diferite stiluri: japonez, chinezesc, corean  sau balinez.

NU RATA FESTIVALUL DE FILM DE LA BERLIN

Cel mai important eveniment cultural al orașului este Festivalul anual de la Berlin.Aici filmele sunt la îndemâna oricarui cinefil pentru că, spre deosebire de alte Festivaluri, accesul la proiecții este permis publicului obișnuit, nu doar criticilor de film, actorilor cu renume, sau celor invitați special.

TIRGARTEN

Una dintre cele mai renumite zone verzi din Berlin. Tirgarten este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Germania, iar plimbările relaxante sau picnicurile romantice sunt la ordinea zilei. Parcul Tiergarten este situat chiar în centrul orașului și este traversat de mai multe drumuri principale și tuneluri subterane, care asigură conexiunea rapidă și ușoară cu agitația urbei berlineze.

METROUL DIN BERLIN

Metroul în Berlin este extrem de precis și în același timp este o oază de relaxare pentru cei care doresc să nu folosească transportul de suprafață.

„U-bahn” , sau metroul subteran din Berlin, circulă la intervale regulate în timpul săptămânii, iar vinerea și sâmbătă, toată noaptea. Toate stațiile de U-Bahn dețin panouri electronice care îți arată timpul urmatorului tren și direcțiile lui, bazate pe senzori de-a lungul liniilor. Stațiile metroului U-Bahn de la suprafață pot fi recunoscute de la distanță după semnul  albastru „U”. Bine de știut că poți face un tur întreg cu metroul cu doar 2,70 de euro, în două ore.

CONCERTE DE JAZZ B-FLAT, PE STRADA ROSENTHALER, NR. 13

E simplu! Dacă ai chef de o muzică bună, oprește-te la barul B-Flat. Aici,  fiecare miercuri, de la ora 21:00, au loc concerte de jazz (jam sessions, mai precis), la care puteți asista gratis. Muzicienii sunt renumiți, iar printre genurile abordate se numără modern jazz, fusion, ethno jazz.

BEREA LA BERLIN

Microfabricile de bere din Berlin sunt deschise pentru iubitorii de bere. Pot fi vizitate pentru degustări, comparații, descoperiri…  Berăriile în aer liber sunt o altă atracție, evident mai ales oentru turiștii care vor să petreacă zile de neuitat. Una dintre cele mai vechi este Prater Graten, ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, o berărie cu farmec german bine păstrat, unde vei simți cu adevărat spiritul german.

DEALUL KREUZBERG

Se află în  Viktoriapark (Parcul Victoria),  mai precis în partea de vest a orașului. Are 66 de metri înălțime și oferă o panoramă perfectă asupra orașului. Aici se află și monumentele ce marchează evenimente istorice importante ca Monumentul Nașional al Războilui de Eliberare, inaugurat în anul 1821.

KUNSTQUARTIER BETHANIEN ÎN MARIANNENPLATZ, NR 2

Un centru artistic minunat ce nu trebuie ratat! Clădirea a fost construită între 1845 și 1847 și este în amintirea germanilor un institut special pentru educarea asistentelor medicale. Mai apoi, a început să funcționeze  ca spital și orfelinat. Azi este o galerie de artă, cu multe studiori pentru artiști, spații pentru expoziții, spectacole de dans și teatru și o școală de muzică.

HACKESCHE HÖFE, PE STRADA ROSENTHALER, NR. 40-41

Aici veți descoperi un complex de opt curți interioare istorice, ce comunică între ele.  Relaxarea se face la terase, restaurante sau taverne, unde turiștii pot să viziteze unul dintre cele mai vechi cimitire evreiești.

GALERIA EAST SIDE DIN MÜHLENSTRAßE

Galeria aceasta este un monument internațional în cinstea libertății.  O rămășiță a Zidului Berlinului, lungă de 1,3 km. Galeria e alcătuită din 101 picturi realizate de artiști din întreaga lume. Este cea mai lungă galerie din lume!

ZIDUL BERLINULUI

Acest zid a fost un fel de barieră construită de Republica Democrată Germană, sau RDG-ul, adică Germania de Est, începând de la 13 august 1961. Zidul taie complet Berlinul de Vest, din Germania de Est şi Berlinul de Est din jur. Zidul este dotat cu turnuri amplasate de-a lungul pereţilor mari de beton, astfel încât este îngrădită o arie largă a acestui oraş minunat.

Azi, zidul este acoperit cu diverse graffiti-uri ale artiştilor de stradă și  este vizitat de foarte mulţi turişti.

MEMORIALUL HOLOCAUSTLUI

Este un memorial simbolic al evreilor uciși în timpul Holocaustului, atunci când regimul nazist a omorât peste 6 milioane de victime. Memorialul este format din 2711 de plăci de beton gri, cu înălțimi variabile, care se întind pe o suprafață de 4,7 hectare. Dispunerea acestor plăci seamănă cu un cimitir, cu coridoare lungi, amplasate în linii drepte. Turistul care vrea să înțeleagă brutalul acelei periaoade, poate face o plimbare în acest cimitir.

FESTIVALURI ŞI EVENIMENTE SPORTIVE ÎN BERLIN

-La sfârşit de ianuarie are loc Grune Woche, cel mai mare festival culinar din lume. Săptămâna verde este un târg de agricultură şi gastronomie pe toate gusturile.

-În februarie are loc cel mai important eveniment cultural al oraşului: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, organizat din anul 1951. Mii de fani ai filmului se adună în zona Potsdamer Platz pentru a vedrea starurile sau pentru a aclamă premiile. Cel mai mare trofeu este Ursul de Aur, acordat celui mai bun film prezentat la Berlinală.

-În martie are loc Târgul de Turism, cu numeroase standuri ale marilor companii sau agenţii şi multe spectacole de noapte organizate de ţările participante. La sfârşitul lunii este Berliner Motorradtage, întîlnirea internaţionale a motocicliștilor.

 

-ÎN MAI ESTE OPEN-UL GERMAN, CU TENIS FEMININ DE MARE PERFORMANŢĂ.

 

-În iunie este Christopher Street Parade, când o jumătate de milion de homosexuali şi lesbiene sărbătoresc fără complexe acest stil de viaţă.

-În perioada august-septembrie este Internationale Funkausstellung, IFA, Expozitia Internaţională de Radio şi Televiziune, unde sunt aduse şi ultimele noutăţi din tehnica divertismentului.

-La sfârşit de septembrie are loc Popkomm, unul din marile festivaluri muzicale europene, cu concerte de top şi zeci de mii de spectatori şi Berliner Festwochen, punctul cultural culminant al anului, cu mari concerte de muzică clasică, expoziţii şi evenimente tematice.

-În octombrie este spectaculosul” Festival al Luminilor”, unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute din lume.

-În noiembrie se desfășoară cursele de călărie cu obstacole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *