Turism extern

Albena. Mare…Natură…Serenitate

Staţiunea este situată la aproximativ 28 km nord de Varna (capitala maritimă a Bulgariei) şi 11 km sud de Balcic (reşedinţa de vară a Reginei Maria a României), în imediata apropiere a multor centre turistice, culturale şi comerciale. Apa limpede şi cristalină, nisipul fin şi auriu, dealurile pitoreşti, serviciile excepţionale şi ospitalitatea consacrată sunt doar câteva dintre atuurile cu ajutorul cărora Albena a devenit destinaţia de vacanţă preferată de turiştii din toate colţurile lumii.
Cu o infrastructură bine dezvoltată, un număr mare de hoteluri şi restaurante, centre SPA, facilităţi sportive, o panoramă unică, răsărituri magice şi o atenţie deosebită pentru serviciile oferite, Albena reuşeşte să satisfacă până şi cele mai exigente cerinţe, câştigând astfel în fiecare an din ce în ce mai mulţi prieteni.
Fie că sunt cupluri, familii, pasionaţi de sport şi activităţi în aer liber sau chiar participanţi la diferite întâlniri de afaceri şi evenimente, oaspeţii noştri recunosc că Albena este cu adevărat destinaţia potrivită pentru a evada din cotidian.
NATURA
Albena este consacrată ca fiind unul dintre rarele locuri din Europa în care se reuşeşte să se păstreze natura intactă. Având ca parte integrantă una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Bulgaria, Albena oferă oaspeţilor săi combinaţia perfectă dintre natura neatinsă şi beneficiile unei staţiuni turistice moderne. „Rezervaţia Naturală Baltata“ este o pădure cu vegetaţie de tip tropical, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 183,2 ha şi unde pot fi găsite peste 260 de tipuri de plante, 183 de specii de păsări şi 337 specii de animale, marea majoritate fiind incluse în Cartea Roşie a Bulgariei şi protejate prin lege. Baltata porneşte de la şoseaua principală Kranevo-Albena, trece prin spatele hotelurilor complexului şi ajunge până la fâşia de plajă a Mării Negre.
O dovadă importantă a angajamentului nostru puternic în ceea ce priveşte conservarea mediului natural este faptul că suntem singura staţiune din Bulgaria care deţine propria sa staţie de observare a climei, echipată pentru studierea temperaturii aerului, umiditatea, direcţia şi viteza vântului, temperatura apei din mare, precum şi alţi parametri ai mediului înconjurător.
PLAJA
Cu o lungime de 3.5 km şi o lăţime de 150 metri, ape limpezi şi cristaline, nisip fin şi auriu şi un cadru natural înconjurător magnific, plaja din Albena este renumită ca fiind una dintre cele mai mari şi mai frumoase plaje din Europa.
Pentru cei care caută zile active în soare, o multitudine de sporturi acvatice sunt disponibile de la răsărit până la apus.
De peste 18 ani, Albena este deţinătoarea prestigiosului premiu internaţional „Blue Flag/ Steagul Albastru“ pentru standarde ridicate de curăţenie a mării, plajei şi întregului său teritoriu. Important: Albena oferă oaspeţilor săi două şezlonguri şi o umbrelă gratuite la plajă!
HOTELURI – Tradiţie. Ospitalitate. Excelenţă
Albena dispune de peste 40 de hoteluri confortabile, amplasate în două zone – pe plajă şi în zona de parc, între peisajul maritim copleşitor şi vegetaţia luxuriantă. Hotelurile noastre oferă toate facilităţile şi serviciile esenţiale pentru petrecerea unei vacanţe perfecte: camere moderne, restaurante excelente, baruri confortabile, piscine pentru copii şi adulţi, centre SPA, săli de congrese, terenuri de sport şi multe altele. În cadrul staţiunii, există un centru medical 24/7, secţii de poliţie şi pompieri, Rent-A-Car, farmacii, magazine, chiar şi o staţie de autobuz.
Începând cu 2014, Albena a devenit o zonă cu Wi-Fi gratuit! Wi-Fi cu o viteză de 1Mbps este disponibil oaspeţilor în mod gratuit în toate zonele publice din stațiune (recepții, lobby baruri, piscine, plajă etc.). Wi-Fi cu o viteză mai mare (6 Mbps) este disponibil contra cost.
RESTAURANTE
Vă invităm să vă răsfaţaţi simţurile cu preparate delicioase şi rafinate într-unul dintre numeroasele restaurante din complexul nostru. De la preparate tradiţionale la bucătăria internaţională, în Albena veţi găsi negreşit preferatele dumneavoastră: delicii mexicane – „Restaurantul Tex Mex“, specialităţi italieneşti – „Restaurantul Ti Amo“, preparate din bucătăria franceză – „Restaurantul Ciel Bleu“, delicatese mediteraneene – „Restaurantul Kaliopa“, fripturi suculente – „Steak House Poco Loco“ şi multe altele. Vă invităm să vă bucuraţi de o experienţă gastronomică minunată, completată de o listă de vinuri cu etichete prestigioase!În Albena vă vom demonstra că orice masă poate fi transformată într-un adevărat festin!
BIBLIOTECI DE PLAJĂ
În 2013, în Albena s-a deschis prima bibliotecă pe plajă cu acces absolut gratuit. Biblioteca este prima de acest gen din cadrul Uniunii Europene și a treia la nivel mondial. În 2014, două noi astfel de biblioteci au fost adăugate în diferite zone ale plajei, dar și 10 biblioteci în cadrul hotelurilor, cu zone speciale pentru citit. Accesul la bibliotecile din staţiune este complet gratuit, deci fără card sau alte garanţii suplimentare. Oaspeții au posibilitatea de a lua acasă diferite cărți, dar și de a aduce altele în schimb cu scopul diversificării colecţiei noastre. În prezent, rafturile conţin peste 6.000 de cărți în peste 15 limbi.
COPII
Pentru că fericirea oaspeţilor noştri mici este extrem de importantă pentru noi, am creat condiţii perfecte şi o multitudine de activităţi distractive pentru ca ei să petreacă clipe de neuitat în staţiunea noastră: cluburi pentru copii, locuri de joacă, piscine cu mini aqua parcuri, săli de jocuri, parc de distracţii, programe de animaţie şi multe alte surprize. Staff-ul nostru are grijă de copii în timp ce adulţii fie se răsfaţă la SPA, fie se antrenează într-un meci de tenis sau savurează un picnic romantic pe plajă.
AQUAMANIA
În august 2014, primul aqua park din Albena şi-a deschis porţile. O adevărată magie de apă se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 metri pătrati. Aqua park-ul deţine tobogane unice, potrivite pentru toate vârstele, ce garantează vizitatorilor multă distracţie, adrenalină şi momente de neuitat. Oaspeţii cazaţi în hotelurile Primasol Ralitsa Superior, Primasol Ralitsa Aqua Club, Primasol Ralitsa Superior Garden, Vita Park, Vilele Primasol Ralitsa Aqua Club şi Vilele Vita Park beneficiază de intrare gratuită în Aquamania, precum şi de acces la piscine, tobogane, şezlonguri şi umbrele (în funcţie de disponibilitate).
CONGRESE
Având la dispoziţie o infrastructură excelentă, o gamă largă de facilităţi şi o echipă organizatoare profesionistă, Albena găzduieşte în fiecare an importante evenimente naţionale şi internaţionale, cum ar fi: conferinţe, simpozioane, seminarii, expoziţii, teambuilding-uri, întâlniri, mese oficiale, cocktail-uri, festivaluri etc.
Staţiunea dispune de peste 20 de săli de congrese şi evenimente cu posibilitatea de a găzdui între 10 – 1.500 de delegaţi, fiind printre puţinele locaţii de pe litoralul Mării Negre care oferă asemenea capacităţi. Cu experienţa acumulată de-a lungul anilor şi un spirit inovator, avem posibilitatea de a crea evenimente unice şi care depăşesc cu mult aşteptările tradiţionale ale oaspeţilor şi clienţilor noştri.
DIVERTISMENT
Fiecare zi în Albena vă oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber. Festivaluri de muzică şi dans, evenimente culturale, cluburi de noapte şi discoteci, baruri cu karaoke, sporturi acvatice, petreceri pe plajă sunt doar câteva dintre oportunităţile ce pot transforma vacanţa dumneavoastră într-una activă.
BALNEOLOGIE ŞI SPA – MEDICA ALBENA
O stare bună de sănătate necesită îngrijire constantă, iar misiunea noastră este să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, echipament de ultimă generaţie, medici şi terapeuţi renumiţi, tratamente personalizate şi cu ajutorul factorilor naturali din staţiunea noastră (apa marină, nămol, plantele medicinale şi biostimulatori naturali), Centrul Medical SPA „Medica Albena“ este cu adevărat liderul centrelor SPA din Bulgaria.
Construit pe o suprafaţa de 2.500 metri pătrati, „Medica Albena“ este cel mai mare centru medical de acest gen din Bulgaria şi este alcătuit din următoarele structuri: balneologie, policlinică, serviciu de urgenţă, clinică de chirurgie miniinvazivă, centru de hemodializă, laborator clinic, centru de diagnostic, stomatologie, optică şi farmacie. Din centrul medical fac parte de asemenea şi o piscină interioară şi una în aer liber, saună, baie de aburi, numeroase săli de masaj, hidroterapie şi fitoterapie, sală de gimnastică şi dans, echipamente pentru fizioterapie, chiar şi un salon de cosmetică, manichiură şi pedichiură.
„Medica Albena“ se extinde şi pe alte două locatii: centrul „Elements SPA” amplasat în Hotelul Flamingo Grand şi centrul SPA „Ralitsa Superior“, aflat în Hotelul PrimaSol Ralitsa Superior.
SPORT
Albena deţine una dintre cele mai mari baze sportive şi de agrement din Europa de Est. Acesta oferă o sală multifuncţională unică şi ideală pentru practicarea a peste 20 de sporturi, 7 stadioane de fotbal, un teren de hochei pe iarbă, 13 terenuri de tenis descoperite şi 3 acoperite, 21 de piscine descoperite şi 4 acoperite, săli de fitness şi o mulţime de posibilităţi pentru practicarea diferitelor sporturi acvatice.
Cu facilităţi sportive profesionale, hoteluri moderne, centre SPA şi servicii de top, Albena găzduieşte anual un număr semnificativ de campionate naţionale şi internaţionale şi taberele de antrenament atât pentru sportivii amatori, cât şi pentru cei profesionişti. Pe teritoriul staţiunii funcţionează o bază de călărie de elită, în fiecare an desfăşurându-se competiţii şi turnee de călărie.
Şi pentru că în apropiere sunt situate 3 dintre cele mai populare terenuri de golf din Bulgaria – BlackSeaRama, Lighthouse Golf Resort şi Thracian Cliffs, Albena oferă condiţii excelente de cazare pentru jucători, dar şi de organizare a antrenamentelor şi turneelor de gen.
EXCURSII
Echipa noastră de profesionişti din cadrul „Albena Tour“ a selectat pentru dumneavoastră cele mai frumoase şi mai interesante locaţii ce pot fi explorate în timpul vacanţei dumneavoastră. Fie că sunt legate de traci şi patrimoniul lor, de tradiţiile sau cultura bulgarilor, mănăstiri şi situri religioase, excursii distractive pe mare sau pe uscat, cu autocare, iahturi, jeepuri, chiar şi căruţe sau biciclete, ne vom asigura că aceste amintiri vă vor rămâne în minte pentru totdeauna.

NATURA

Albena este consacrată ca fiind unul dintre rarele locuri din Europa în care se reuşeşte să se păstreze natura intactă. Având ca parte integrantă una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Bulgaria, Albena oferă oaspeţilor săi combinaţia perfectă dintre natura neatinsă şi beneficiile unei staţiuni turistice moderne. „Rezervaţia Naturală Baltata“ este o pădure cu vegetaţie de tip tropical, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 183,2 ha şi unde pot fi găsite peste 260 de tipuri de plante, 183 de specii de păsări şi 337 specii de animale, marea majoritate fiind incluse în Cartea Roşie a Bulgariei şi protejate prin lege. Baltata porneşte de la şoseaua principală Kranevo-Albena, trece prin spatele hotelurilor complexului şi ajunge până la fâşia de plajă a Mării Negre.
O dovadă importantă a angajamentului nostru puternic în ceea ce priveşte conservarea mediului natural este faptul că suntem singura staţiune din Bulgaria care deţine propria sa staţie de observare a climei, echipată pentru studierea temperaturii aerului, umiditatea, direcţia şi viteza vântului, temperatura apei din mare, precum şi alţi parametri ai mediului înconjurător.

 

PLAJA

Cu o lungime de 3.5 km şi o lăţime de 150 metri, ape limpezi şi cristaline, nisip fin şi auriu şi un cadru natural înconjurător magnific, plaja din Albena este renumită ca fiind una dintre cele mai mari şi mai frumoase plaje din Europa.
Pentru cei care caută zile active în soare, o multitudine de sporturi acvatice sunt disponibile de la răsărit până la apus.
De peste 18 ani, Albena este deţinătoarea prestigiosului premiu internaţional „Blue Flag/ Steagul Albastru“ pentru standarde ridicate de curăţenie a mării, plajei şi întregului său teritoriu. Important: Albena oferă oaspeţilor săi două şezlonguri şi o umbrelă gratuite la plajă!

HOTELURI - Tradiție. Ospitalitate. Excelență

Albena dispune de peste 40 de hoteluri confortabile, amplasate în două zone – pe plajă şi în zona de parc, între peisajul maritim copleşitor şi vegetaţia luxuriantă. Hotelurile noastre oferă toate facilităţile şi serviciile esenţiale pentru petrecerea unei vacanţe perfecte: camere moderne, restaurante excelente, baruri confortabile, piscine pentru copii şi adulţi, centre SPA, săli de congrese, terenuri de sport şi multe altele. În cadrul staţiunii, există un centru medical 24/7, secţii de poliţie şi pompieri, Rent-A-Car, farmacii, magazine, chiar şi o staţie de autobuz.
Începând cu 2014, Albena a devenit o zonă cu Wi-Fi gratuit! Wi-Fi cu o viteză de 1Mbps este disponibil oaspeţilor în mod gratuit în toate zonele publice din stațiune (recepții, lobby baruri, piscine, plajă etc.). Wi-Fi cu o viteză mai mare (6 Mbps) este disponibil contra cost.

RESTAURANTE

Vă invităm să vă răsfaţaţi simţurile cu preparate delicioase şi rafinate într-unul dintre numeroasele restaurante din complexul nostru. De la preparate tradiţionale la bucătăria internaţională, în Albena veţi găsi negreşit preferatele dumneavoastră: delicii mexicane – „Restaurantul Tex Mex“, specialităţi italieneşti – „Restaurantul Ti Amo“, preparate din bucătăria franceză – „Restaurantul Ciel Bleu“, delicatese mediteraneene – „Restaurantul Kaliopa“, fripturi suculente – „Steak House Poco Loco“ şi multe altele. Vă invităm să vă bucuraţi de o experienţă gastronomică minunată, completată de o listă de vinuri cu etichete prestigioase!În Albena vă vom demonstra că orice masă poate fi transformată într-un adevărat festin!

BIBLIOTECI DE PLAJĂ

În 2013, în Albena s-a deschis prima bibliotecă pe plajă cu acces absolut gratuit. Biblioteca este prima de acest gen din cadrul Uniunii Europene și a treia la nivel mondial. În 2014, două noi astfel de biblioteci au fost adăugate în diferite zone ale plajei, dar și 10 biblioteci în cadrul hotelurilor, cu zone speciale pentru citit. Accesul la bibliotecile din staţiune este complet gratuit, deci fără card sau alte garanţii suplimentare. Oaspeții au posibilitatea de a lua acasă diferite cărți, dar și de a aduce altele în schimb cu scopul diversificării colecţiei noastre. În prezent, rafturile conţin peste 6.000 de cărți în peste 15 limbi.

COPII

Pentru că fericirea oaspeţilor noştri mici este extrem de importantă pentru noi, am creat condiţii perfecte şi o multitudine de activităţi distractive pentru ca ei să petreacă clipe de neuitat în staţiunea noastră: cluburi pentru copii, locuri de joacă, piscine cu mini aqua parcuri, săli de jocuri, parc de distracţii, programe de animaţie şi multe alte surprize. Staff-ul nostru are grijă de copii în timp ce adulţii fie se răsfaţă la SPA, fie se antrenează într-un meci de tenis sau savurează un picnic romantic pe plajă.

AQUAMANIA

În august 2014, primul aqua park din Albena şi-a deschis porţile. O adevărată magie de apă se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 metri pătrati. Aqua park-ul deţine tobogane unice, potrivite pentru toate vârstele, ce garantează vizitatorilor multă distracţie, adrenalină şi momente de neuitat. Oaspeţii cazaţi în hotelurile Primasol Ralitsa Superior, Primasol Ralitsa Aqua Club, Primasol Ralitsa Superior Garden, Vita Park, Vilele Primasol Ralitsa Aqua Club şi Vilele Vita Park beneficiază de intrare gratuită în Aquamania, precum şi de acces la piscine, tobogane, şezlonguri şi umbrele (în funcţie de disponibilitate).

CONGRESE

Având la dispoziţie o infrastructură excelentă, o gamă largă de facilităţi şi o echipă organizatoare profesionistă, Albena găzduieşte în fiecare an importante evenimente naţionale şi internaţionale, cum ar fi: conferinţe, simpozioane, seminarii, expoziţii, teambuilding-uri, întâlniri, mese oficiale, cocktail-uri, festivaluri etc.
Staţiunea dispune de peste 20 de săli de congrese şi evenimente cu posibilitatea de a găzdui între 10 – 1.500 de delegaţi, fiind printre puţinele locaţii de pe litoralul Mării Negre care oferă asemenea capacităţi. Cu experienţa acumulată de-a lungul anilor şi un spirit inovator, avem posibilitatea de a crea evenimente unice şi care depăşesc cu mult aşteptările tradiţionale ale oaspeţilor şi clienţilor noştri.

DIVERTISMENT

Fiecare zi în Albena vă oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber. Festivaluri de muzică şi dans, evenimente culturale, cluburi de noapte şi discoteci, baruri cu karaoke, sporturi acvatice, petreceri pe plajă sunt doar câteva dintre oportunităţile ce pot transforma vacanţa dumneavoastră într-una activă.

BALNEOLOGIE ŞI SPA – MEDICA ALBENA

O stare bună de sănătate necesită îngrijire constantă, iar misiunea noastră este să ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, echipament de ultimă generaţie, medici şi terapeuţi renumiţi, tratamente personalizate şi cu ajutorul factorilor naturali din staţiunea noastră (apa marină, nămol, plantele medicinale şi biostimulatori naturali), Centrul Medical SPA „Medica Albena“ este cu adevărat liderul centrelor SPA din Bulgaria.
Construit pe o suprafaţa de 2.500 metri pătrati, „Medica Albena“ este cel mai mare centru medical de acest gen din Bulgaria şi este alcătuit din următoarele structuri: balneologie, policlinică, serviciu de urgenţă, clinică de chirurgie miniinvazivă, centru de hemodializă, laborator clinic, centru de diagnostic, stomatologie, optică şi farmacie. Din centrul medical fac parte de asemenea şi o piscină interioară şi una în aer liber, saună, baie de aburi, numeroase săli de masaj, hidroterapie şi fitoterapie, sală de gimnastică şi dans, echipamente pentru fizioterapie, chiar şi un salon de cosmetică, manichiură şi pedichiură.
„Medica Albena“ se extinde şi pe alte două locatii: centrul „Elements SPA” amplasat în Hotelul Flamingo Grand şi centrul SPA „Ralitsa Superior“, aflat în Hotelul PrimaSol Ralitsa Superior.

SPORT

Albena deţine una dintre cele mai mari baze sportive şi de agrement din Europa de Est. Acesta oferă o sală multifuncţională unică şi ideală pentru practicarea a peste 20 de sporturi, 7 stadioane de fotbal, un teren de hochei pe iarbă, 13 terenuri de tenis descoperite şi 3 acoperite, 21 de piscine descoperite şi 4 acoperite, săli de fitness şi o mulţime de posibilităţi pentru practicarea diferitelor sporturi acvatice.
Cu facilităţi sportive profesionale, hoteluri moderne, centre SPA şi servicii de top, Albena găzduieşte anual un număr semnificativ de campionate naţionale şi internaţionale şi taberele de antrenament atât pentru sportivii amatori, cât şi pentru cei profesionişti. Pe teritoriul staţiunii funcţionează o bază de călărie de elită, în fiecare an desfăşurându-se competiţii şi turnee de călărie.
Şi pentru că în apropiere sunt situate 3 dintre cele mai populare terenuri de golf din Bulgaria – BlackSeaRama, Lighthouse Golf Resort şi Thracian Cliffs, Albena oferă condiţii excelente de cazare pentru jucători, dar şi de organizare a antrenamentelor şi turneelor de gen.

EXCURSII

Echipa noastră de profesionişti din cadrul „Albena Tour“ a selectat pentru dumneavoastră cele mai frumoase şi mai interesante locaţii ce pot fi explorate în timpul vacanţei dumneavoastră. Fie că sunt legate de traci şi patrimoniul lor, de tradiţiile sau cultura bulgarilor, mănăstiri şi situri religioase, excursii distractive pe mare sau pe uscat, cu autocare, iahturi, jeepuri, chiar şi căruţe sau biciclete, ne vom asigura că aceste amintiri vă vor rămâne în minte pentru totdeauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *