Editura

12270343_860696190715349_916750002_n

 carte2

 

 

 

Despre cartea ”Cu picioarele pe Pământ”

– autor  Ionuț Riteș

DCIM100MEDIA

Crucea de pe muntele Athos

Călători pe Pământ suntem toți, toți cei aleși să venim aici pentru a învăța. Lecțiile de viață diferă, modul în care ne descurcăm cu ele, de asemenea. Dumnezeu ne trimite aici cu un ghiozdan plin cu rechizite, în spate. Depinde de fiecare cum le folosește, când le folosește și, mai ales, cu ce scop. La plecare în marea calatorie pământeană ni se șoptește la ureche: ”Și nu uita, Dumnezeu este Iubire!”, iar noi, preșcolarii, ar trebui să învățăm, examen după examen, până la sfârșitul vieții, să iubim. Cu tot ce presupune acest lucru: jertfă, răbdare, iertare, smerenie, buna-cuviință, respect pentru tot ceea ce ne înconjoară, bunătate, adevăr, curaj, demnitate…

Din păcate, nu toți folosim rechizitele pentru a ne îmbogăți sufletul. Uneori le rupem, le batjocorim, le aruncăm la gunoi considerându-le nefolositoare. Pentru că e greu să renunți la Ego, e greu să fii jertfă, e greu să ierți, e greu să nu te lași furat de poleiala superficialității și a lucrurilor materiale cu care ne impopoțonăm ca și cum acestea ne-ar da valoare. Uităm de Iubire, uităm de Dumnezeu.

Din fericire, au existat, există încă și premianții, silitorii peste măsură, care nu numai că-și folosesc rechizitele cu seriozitate, dar le și dăruiesc cu infinită bunătate celor aflați în căutarea drumului spre mântuire sufletească. Ei vorbesc cu Dumnezeu în fiecare clipă, prin rugăciune, pentru noi. Către ei s-a îndreptat și autorul cărții ”Cu picioarele pe Pământ”, Ionuț Riteș, un școlar care dorește cu ardoare să poată învăța lecțiile lui Dumnezeu.

Pelerinajele la Sfântul Munte Athos i-au îmbogățit sufletul și inima și, asemeni celor învățate acolo, dăruiește și el mai departe, celor care vor să afle, lecțiile pregătitoare pentru regăsirea lui Dumnezeu, regăsirea Iubirii. Nu rămâne decât să deschideți cartea fără prejudecăți, cu curiozitatea celui care dorește să pătrundă într-o lume reală, sacră, lumea care ne-a oferit cei mai mulți sfinți. Spre mântuirea sufletului.

Comentariile sunt închise.