ANT și ADTSS au dezvoltat un produs inovator – ”Ruta Istoriei Antice a României la Marea Neagră”

Dunarea

Autoritatea Națională pentru Turism, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului de Sănătate și Social, au implementat proiectul “Ecoturismul transfrontalier în regiunea Dunării” în perioada ianuarie – iunie 2016.

Autoritatea Națională pentru Turism organizează în data de 15 iunie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, o conferință de presă și o expoziție pentru promovarea proiectului ALECTOR – Collaborative Networks of Multilevel Actors to Advance Quality Standards for Heritage Tourism at Cross Border Level, derulat în cadrul Programului operațional comun “Bazinul Mării Negre 2007-2013”, în perioada ianuarie 2014- iunie 2016.

Liderul de proiect este compania Drama Development S.A. (D.D. S.A.) din Grecia/Regiunea Macedonia de Est și Tracia,  alături de care participă ca parteneri Guvernământul din Istanbul/Turcia, Uniunea Autorităților Locale Bulgare de la Marea Neagră/Bulgaria, Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural/Republica Moldova, Organizația Civică din Donetsk “Alianța”/Ucraina, Muzeul Arheologic din Batumi/Georgia, Agenția de Dezvoltare a Zonei de Est a Mării Negre/Turcia, Universitatea Bahceseheir/METGEM Centrul de Dezvoltare pentru Calificare Profesională Tehnică/Turcia, iar ca parteneri strategici Universitatea Egeeană – Unitatea de Cercetare/Grecia, Institutul de Economie Națională/România, Rețeaua Ucraineană pentru Educarea Adulților și Dezvoltarea Inovației/Ucraina.

Produsul dezvoltat în cadrul proiectului este: Ruta Istoriei Antice a României la Marea Neagră, prin intermediul căreia se pot vizita zece obiective turistice, din județul Constanța, în două zile, respectiv:

  1. Parcul arheologic – Constanța
  2. Edificiul Roman cu Mozaic – Constanța
  3. Cetatea Capidava – Capidava
  4. Cetatea Histria – Istria
  5. Cetatea Callatis – Mangalia
  6. Muzeul de Arheologie Callatis – Mangalia
  7. Monumentul Tropaeum Traiani – Adamclisi
  8. Cetatea Antică Adamclisi – Adamclisi
  9. Muzeul Tropaeum Traiani – Adamclisi
  10. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța

ALECTOR este un proiect-model de cooperare transfrontalieră, care valorifică potențialul socio-economic al resurselor de patrimoniu în bazinul Mării Negre și stabilește un sistem de calitate pentru dezvoltarea de produse turistice transfrontaliere și standarde de servicii comune.

Expoziția pe care o vor realiza cele două organizații este un ambasador pentru oameni și locuri în aria proiectului.și are rolul de a comunica unei largi și variate audiențe valoarea siturilor și colecțiilor, promovează mândria civică, motivează inițiative de protejare și conservare si reevaluează patrimoniul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>