Baza Ryanair de la Oslo Rygge se închide și 16 rute sunt anulate, după ce guvernul norvegian a introdus o taxă de mediu neprietenoasă

ryanair-7

Ryanair, compania aeriană nr 1 din Europa, a confirmat astăzi (1 iunie), faptul că (de la 29 octombrie) va fi forțată să închidă baza sa de la Oslo Rygge și să reducă traficul norvegian cu 50%, după ce  guvernul norvegian a confirmat introducerea unei taxe prietenoase pentru mediu, care va afecta turismul norvegian, traficul și locurile de muncă.

Guvernul norvegian a introdus astăzi un impozit de 80 coroane norvegiene asupra tuturor pasagerilor care pleacă și, drept rezultat, lui Ryanair nu i-a rămas altă opțiune decât să:

  • Închidă baza Oslo Rigge din 29 octombrie 2016
  • Anuleze 16 rute
  • Reducă traficul norvegian cu 50% (-900.000 pasageri)
  • Mute cele 4 aeronave și locurile de muncă ale angajaților Ryanair în afara Norvegiei
  • Mute rutele Londra Stansted & Vilnius pe aeroportul Oslo Gardermoen (unde poate obține o înțelegere low cost pentru Stansted & Vilnius)
  • Mute cele 8 rute rămase la Oslo Rigge pe Oslo Torp, din moment ce Rigg nu poate susține operațiunile reduse

Toate companiile aeriene care operează în Norvegia au avertizat în repetate rânduri cu privire la prejudiciul pe care acest impozit l-ar produce transportului aerian norvegian și turismului, și au îndemnat guvernul norvegian să renunțe la aceste planuri. Guvernele din Belgia, Irlanda și Olanda au renunțat deja taxe similare și au revenit la creștere. Din păcate, în ciuda acestor avertismente, guvernul norvegian a distrus competitivitatea pe Oslo Rygge, un aeroport independent, profitabil, în favoarea monopolului de stat al Avinor și al companiilor aeriene ineficiente.

CCO Ryanair, David O ’Brien a declarat la Oslo că ” Decizia ilogică a guvernului norvegian de a introduce o rată fixă ​​ de impozitare de mediu penalizează pe nedrept pasagerii unei companii aeriene eficiente și  ecologice precum Ryanair în favoarea pasagerilor companiilor de tarif mare, pe jumătate goale, și mari consumatoare de cherosen, și distruge competitivitatea costurilor de la aeroportul privat Oslo Rygge în favoarea monopolului de stat Avinor. Drept rezultat, Ryanair nu are de ales decât să închidă baza sa de la Oslo Rygge, care va avea ca rezultat reducerea la jumătate a traficului nostru norvegian. Din moment ce Oslo Rygge a confirmat că va fi în imposibilitatea de a susține furnizarea de servicii reduse oferite de Ryanair, ne vom muta restul de 8 rute Rygge către Oslo Torp, din 30 octombrie.

Ne vom muta, de asemenea, ruta din Londra către Oslo Gardermoen (unde vom beneficia de un acord de cost redus la Stansted), ceea ce va conduce la un serviciu zilnic de 3 zboruri. Și serviciul nostru zilnic către Vilnius va trece, de asemenea, la Gardermoen, din 30 octombrie. Apoi vom muta aeronavele noastre, piloții și tot echipajul de la Rigge la alte baze în rețeaua de 33 țări Ryanair. Acest impozit retrograd va duce la pierderea a 900.000 pasageri pe an și a 1.000  locuri de muncă pentru Oslo Rygge.

Acest impozit va afecta grav turismul norvegian, în special în jurul aeroporturilor regionale. Guvernul norvegian a făcut într-o secundă Norvegia necompetitivă și mai puțin atractivă pentru companiile aeriene și turiști. Guvernul italian, care a majorat taxele pentru pasageri în ianuarie, a declarat deja că își va revizui decizia, având în vedere impactul fiscal asupra aeroporturile sale. Din păcate, guvernul norvegian a ales să sacrifice 1.000 locuri de muncă la Oslo Rygge, din motive care sfidează explicația. Aceasta este o zi neagră pentru Oslo Rygge, pentru Norvegia, și pentru turismul norvegian. ”

Credit foto: Ryanair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>