Paravion: Cele mai vândute destinații în sezonul estival sunt insulele grecești și Antalya

seascape-6477751

Credit foto: Depositphotos.com, autor: akulamatiau

Vara aceasta, românii preferă să-și petreacă vacanța pe insulele grecești, în Antalya, dar și pe coasta de sud a Portugaliei, destinații pentru care alocă un buget mediu de 550 euro/ persoană. Zborurile charter sunt cele mai solicitate pachete, fiind rezervate de 80% dintre turiștii care își petrec vacanța în străinătate, dezvăluie Paravion, cea mai mare agenție de turism online la nivel local şi una dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est.

Creta, Rhodos, Zakynthos sau Antalya, stațiuni deja consacrate pentru concediile de vară, sunt, în cotinuare, cele mai căutate de români. Însă, pe lângă acestea, Paravion apreciază că a început să își facă loc o nouă destinație în preferințele turiștilor: Algarve, cea mai sudică regiune a Portugaliei.

La capitolul transport, românii preferă și în acest sezon estival tot charter-urile, doar 20% dintre turiști alegând să meargă pe cont propriu în concediu, în destinații ușor accesibile cu autoturismul personal, cum sunt litoralul croat, Thassos sau Lefkada.

Potrivit lui Remus Vișan, directorul general al Paravion, ”Tot mai mulți români aleg destinațiile din străinătate pentru sezonul estival, iar stațiunile renumite ca destinații de vară conduc detașat în topul preferințelor turiștilor. Pentru acest sezon estival am înregistrat o creștere de aproximativ 40% pe segmentul vânzărilor de vacanțe în străinătate, față de anul trecut. Pachetele charter din această vară, mai ales cele disponibile în iulie și august, au început să se vândă, cu precădere, de la sfârșitul lunii aprilie. De cele mai multe ori, turiștii români așteaptă ofertele last minute, iar acum rezervă doar cei care știu exact când pot pleca în concedii și pentru cât timp”.

Aceeași sursă a apreciat că bugetul mediu alocat de români pentru vacanțele în străinătate din această vară se ridică la aproximativ 550 de euro de persoană, preț care include biletul de avion cu taxe de aeroport, 7 nopți de cazare cu demipensiune, pentru sejururile în Grecia, sau 7 nopți de cazare în regim all inlcusive la hotelurile de patru stele din Turcia.

În topul celor mai scumpe pachete turistice în străinătate vândute de Paravion pentru acest sezon se află un sejur în Antalya, la prețul de 1.750 de euro de persoană, care include 7 nopți de cazare în regim ultra all inclusive la hotelul Regnum Carya Golf Spa Resort, clasificat la cinci stele.

Al doilea cel mai scump sejur vândut de agenție pentru această vară este un pachet disponibil în Algarve, în Vilamoura, unul dintre cele mai mari complexuri turistice din Europa. Sejurul costă 1.520 de euro de persoană și include bilet de avion, în regim charter, și 7 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de cinci stele.

Cei care au vrut să își rezerve un sejur în Costa Brava au plătit 1.036 de euro de persoană, pachet care include bilet de avion pe o cursă charter și 7 nopți de cazare, cu demipensiune, la un hotel de patru stele.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>